۱۳۸۹ آبان ۳, دوشنبه

ادامه صدر نشینی انتظام؛ اوج گیری نیروگاه

تاریخ: 3 آبان 89
فوتبال ایرانی: هفته پنجم لیگ برتر آسیا ویژن استان اصفهان با ادامه پیروزی های انتظام صدر نشین و اوج گیری نیروگاه دنبال شد.در حساس ترین بازی هفته، انتظام در زمین اختصاص خود با دو گل از سد تیم کوثر رهنان گذشت و به این ترتیب فاصله خود با نزدیک ترین رقیبش در هفته چهارم را بیشتر کرد. انتظام با پنج پیروزی متوالی در این پنج هفته شکاف امتیازی خود با تعقیب کننده اصلی اش را به عدد پنج رسانده و تقریباً تمامی مدعیان این لیگ را از پیش رو برداشته است. هر دو گل انتظام را در این دیدار محمد وکیلی در نیمه نخست به ثمر رساند. با اینحال انتظامی ها بازی ساز اصلی خود احسان رضایت را به دلیل مسائل انضباطی از ترکیب دور نگاه داشتند و به بازی نگرفتند. کوثر رهنان نیز البته مرد اصلی میانه میدان خود علیرضا یاری را به سبب آسیب دیدگی به همراه نداشت. رهنانی ها در نیمه دوم تا حدودی بازی را به تعادل کشاندند اما خط هافبک آن ها در نبود یک طراح خلاق نتوانست چندان که باید مهاجمانش را تغذیه کند.
در زمین انقلاب کلیشاد اما تیم نیروگاه با درخشش خط هافبک خود و از جمله برادران شاهقلی توانست تیم پر تحرک زنده رود فلاورجان را شش بر یک شکست دهد. گل های نیروگاه را رضا عینی پور (2 گل)، رسول نفر، هاشم علیرضایی و اسماعیل شاهقلیان به ثمر رساندند. نیروگاه، حال با 10 امتیاز در مکان دوم جدول قرار دارد و اوج گیری خود را آغاز کرده است.
در خمینی شهر، یاران آتشگاه که میزبان محسوب می شدند، تیم سپاهان آن شهر را با گل دیر هنگام محمود مکتوبیان شکست دادند. اما ستاره میدان و شاید مرد برتر هفته سید امیر میری دروازه بان یارانی ها بود که حدود پنج موقعیت صد در صد گل را از خمینی شهری ها گرفت. یارانی ها در این دیدار جواد محققیان مربی خود را به سبب سفر در اختیار نداشتند.
در کلیشاد اما گل دقیقه 92 مجید رفیعی برای عقاب سبب شد تا داربی شهر ابریشم به تساوی کشیده شود.
این داربی جذاب با گل دقیقه 3 روح ا... محمدی برای توانا آغاز شد، اما با این گل، توانا وارد فاز دفاعی شد و نیمه نخست را دو بر یک باخت. در نیمه دوم توانا به دو گل رسید و تا آخرین لحظات بازی 3 بر 2 از همشهری اش جلو بود.
در گلپایگان اما فجر گلپایگان و زرین سپاهان دیزیچه به تساوی یک بر یک رسیدند و در زمین شهرداری دیزیچه، تیم شهرداری توانست پاس زرین شهر را با دو گل شکست دهد.

مرد راستی و درستی جاودانه شد

تاریخ: 3 آبان 89
حسن کروندی، مرد پر جذبه و البته مهربان و خوش مشرب فوتبال اصفهان در بهت و ناباوری مردمی که هر روز و هر هفته او را در زمین های خاکی و میدان های ورزشی جستجو می کردند، با زندگی وداع کرد اما خاطرات، چهره بشاش، گفتار گرم و رفتار متینش برای همیشه در یادها زنده خواهد ماند.
فوتبال اصفهان در بعد مردمی و با اصالتش بی شک با نام مرحوم حسن کروندی عجین خواهد ماند، مرد با صلابتی که برغم اعتباری که در تمام جامعه فوتبال ایران داشت اما همواره مردمی ماند و روح پاک ورزش را با هیچ چیز دیگری عوض نکرد.
حسن در نوروز 1328 در خانواده ای به دنیا آمد که پدرش چندان موافقتی با حضور فرزندانش در عرصه های ورزشی نداشت، اما اشتیاق وی به فوتبال، به عنوان پسر دوم خانواده سبب شد تا برادران کروندی یکی از مردمی ترین زمین های خاکی اصفهان را در باغ خانوادگی شان پایه گذاری کنند. در اواسط دهه 1340 باشگاه هما به این ترتیب توسط حسن کروندی تأسیس و در حاشیه زاینده رود جایی بین خانه هنرمندان امروز تا آستانه پل کنونی بزرگمهر به مکانی پرشور برای فوتبال دوستان اصفهان بدل شد. زمینی خاکی که بسیاری از برترین های تاریخ فوتبال شهر از آن اوج گرفتند که در این بین از جمله می توان به احمدرضا عابدزاده اشاره کرد.
موی سپید کردگان فوتبال اصفهان، کروندی فوتبالیست را مدافعی با صلابت و پر هیبت و کروندی بعدها داور را در عرصه قضاوت، شجاع، تیزبین و قاطع بر می شمارند، که هیچگاه کسی را جگر نزدیک شدن و اندک صحبتی با وی نبود. با این حال وی در بیرون زمین فوتبال، انسانی به غایت گشاده رو و دلسوز بود.
استاد عبدا... هاشمی پیشکسوت داوری و عکاسی فوتبال در اصفهان که هنوز عطر اندک درختان به و استواری درخت گردوی باغ کروندی ها را فراموش نکرده است، می گوید: «حسن، مردی فروتن، محکم و با اعتماد به نفس بود که برای تعلیم و پرورش فرزندان وطنش از جان مایه می گذاشت کاری که باید همگان بیاموزیم و بدان پایبند باشیم.»
حسین چرخابی مربی نام آشنایی که بیش از 40 سال پیش در زمین های خاکی این شهر با کروندی هماوردی داشته است، می گوید: «زنده یاد کروندی انسان فعالی بود، هر کاری را به بهترین نحو انجام می داد، مربی ای ارزنده بود و در داوری؛ بسیار نترس، بیطرف و عادلانه قضاوت می کرد ضمن آنکه انسانی به تمام معنا صادق بود.»
حســــن کروندی سال ها به عنوان دبیر ورزش در مدارس ناحیه سه اصفهان خدمت کرد. معلمی دلسوز بود و برای بسیاری از شاگردانش که بیم آن می برد، ممکن است با کم آوردن نمره تحصیل را ترک کنند، به دنبال نمره شان می دوید و با معلمانشان چک و چانه می زد. به گفته اصغر کروندی، پسر سوم خانواده، در تمام دوران ورزشی اش هیچ شخص سیگاری به تیم های تحت نظارت و مربیگری وی راه نیافت و اکبر برادر کوچکش نیز می گوید که در آغاز فعالیت هر کلاس و هر تیمی، حسن به شاگردانش متذکر می شد که اول درس و بعد ورزش.
محمد لایقی، از بازیکنان تیم هما در دهه 40 نیز در خصوص مرحوم کروندی می گوید: «او مربی ای بود که بازیکنان و شاگردانش را بسیار محترم می شمرد و نسبت به آنان حس مسئولیت داشت، با دوستان و همکارانش نیز رسم مروت را بجا می آورد و به تمامی گفته هایش وفادار بود.»
غلامرضا رضایی از مربیان فعلی فوتبال اصفهان و شاگرد کروندی می گوید: «خدا می داند که زنده یاد حسن کروندی چه زحمات فراوانی را برای فوتبال این شهر متحمل شد، با حقوق معلمی تیمداری کرد، خیلی سختی خاک و زمین کشید و با این حال در داوری و مربیگری همیشه یک نمونه بود.»
حسن کروندی به گواهی همگان انسانی بزرگمنش و اخلاق مدار بود و نسبت به پیشکسوتانش نیز با فروتنی و حق شناسی یاد می کرد. در یکی از آخرین گپ هایی که با وی داشتیم زمانی که از حیدرعلی دهقان سخن گفت یا زمانی که رجبعلی یزدانپناه را بزرگ خطاب کرد دریافتیم که چگونه یک مرد ورزش در این سن نیز از پیشکسوتانش به احترام و نیکی سخن می گوید. حیدرعلی دهقان، از دبیران ورزش باز نشسته ناحیه سه در خصوص همکارش کروندی می گوید: «حسن عاشق کارش بود، علاقه مند، جدی و با نظمی که تنها از وی می شد انتظار داشت. ورزش را اصولی آموزش می داد، مردی راستگو بود، فریب هیاهوی فوتبال را نخورد و همواره با لایه های جامعه ارتباطش را حفظ کرد و مردمی باقی ماند.»
بسیاری از داربی های حساس اصفهان آنزمان که تختی لبریز از هواداران سپاهان و ذوب آهن می شد را وی سوت زد و پس از بازنشستگی از داوری نیز نظارت بسیاری از داوری هایی لیگ برتر که ممکن بود به جنجال کشیده شود از جمله داربی های خوزستان و اهواز را فدراسیون به وی می سپرد.
مهدی اخوان، از داوران پیشکسوت اصفهانی و از هم دوره ای های زنده یاد کروندی می گوید: «اگرچه با وی اندکی اختلاف نظر در برخی موارد داشتم ولی به اینکه او انسان سالم، بی ریا و خدومی بود اندک تردیدی ندارم با اینحال معتقدم که جامعه فوتبال اصفهان قدر وی را بخوبی نمی دانستند و نمی شناختند.»
مرحوم کروندی به سبب خاطرات فراوانی نیز که از سال ها حضور خود در فوتبال اصفهان در سینه داشت، شاید مردی یگانه بود. خاطراتی که بسیار دوست داشت آنان را به چاپ رساند اما دریغا که نشد. اینکه او در این خاطراتش چه پیامی را می خواست به نسل های آتی برساند، بی گمان اما به دور از آنچه طرح زندگی او نشان داد، نبود. او در طول زندگی اش راستی و درستی را معنا کرد. روحش شاد.

عمران سازان در آستانه فینال لیگ ساحلی

تاریخ: 3 آبان 89
فوتبال ایرانی: تیم فوتبال ساحلی عمران سازان جوان تیران که نماینده اصفهان در رقابتهای لیگ برتر فوتبال ساحلی کشور محسوب می شود با پیروزی در بازی رفت مرحله نیمه نهایی این مسابقات در آستانه راه یافتن به دیدار نهایی قرار گرفت. عمران سازان در بازی رفت مرحله نیمه نهایی در زمین ساحلی مجموعه ورزشی تختی تیران میزبان تیم سایپای کرج بود که در نهایت با پیروزی دو بر یک میهمان نامدار خود را با شکست بدرقه کرد. گلهای این دیدار را علی نادری و محمد احمد زاده برای عمران سازان تیران و حامد قربانپور برای سایپا به ثمر رساندند. با کسب این نتیجه هر چند نماینده اصفهان در بازی برگشت کار دشواری را برای حضور در فینال خواهد داشت اما همچنان امید زیادی دارد تا با کسب نتیجه ای مناسب راهی دیدار پایانی شود. گفتنی است تیم عمران سازان با توجه به قهرمانی فصل قبل مدافع و مدعی اول کسب قهرمانی این رقابت هاست که در مرحله گروهی رقابتها پس از تیم گلساپوش یزد به عنوان تیم دوم از گروه خود صعود کرد و تیم سایپا بالا تر از دریانوردان بوشهر به عنوان تیم صدر نشین راهی مرحله نیمه پایانی شد. اما حمید رضا دادخواه سرمربی تیم فوتبال ساحلی تیران پس از پایان دیدار تیمش در برابر سایپا با ابراز رضایت کامل از نحوه بازی تیمش اظهار داشت:به نتیجه مناسبی رسیدیم و اطمینان کامل دارم در بازی برگشت در خانه حریف حتی کار آسانتری خواهیم داشت و به تمام هواداران فوتبال ساحلی دراصفهان قول می دهم که یک پای فینال عمران سازان تیران خواهد بود.البته تنها خواهش من این است که مسئولین عزیز در سطح شهرستان و استان توجه بیشتری به فوتبال ساحلی و تیم عمران سازان نمایند.

رقابت 330 نوجوان در جشنواره مینی بسکتبال اصفهان

تاریخ: 3 آبان 89
فوتبال ایرانی: بیست و نهمین جشنواره مینی بسکتبال استان اصفهان جمعه گذشته با برگزاری هفت دیدار در سالن آزادی پیگیری شد. این مسابقات با استقبال قابل توجه تیم های روبرو شده و به مراحل حساس خود نزدیک می شود.مهرشاد تیزرو مربی تیم آموزش و پرورش پیرامون این مسابقات می گوید: استقبال تیم ها از این مسابقات چشمگیر بوده وشور وهیجانی که در این دوره وجود دارد در دوره های قبل وجود نداشت.
وی ادامه می دهد:با تغییر وتحولاتی که در هیئت صورت گرفت خون تازهای در رگ های بسکتبال اصفهان جاری شد و مربیان بسکتبال فعال تر شده اند. هادی عارف زاده سرمربی تیم راه وترابری هم بر این باور است که امسال حضور تیم ها بسیار چشمگیرتر از سال های گذشته بوده است.
وی پیرامون این موضوع می گوید: افتتاحیه این مسابقات با دعوت از بازیکنان سال های گذشته که در این رقابت ها شرکت داشتند، برگزار شد که کار بسیار جالبی بود.عارف زاده ادامه می دهد: حضور نزدیک به 330 بازیکن مینی بسکتبال در این دوره بسیار ارزشمند است اما سطح کیفی رقابت ها نسبت به سال های گذشته با افت قابل توجهی روبروشده است.
وی می افزاید: نکته مثبت دیگر این مسابقات ادغام رقابت های شهر اصفهان با شهرستانهای استان است که باعث شده بازیکنان شهرستانی بهتر دیده شوند.

برادران باتوانی راهی کاراته قهرمانی جهان شدند

تاریخ: 3 آبان 89
فوتبال ایرانی: برادران باتواني نماينده اصفهاني تيم ملي كاراته (کاتای تیمی) یکشنبه دوم آبانماه، كشور را به مقصد صربستان ترك کردند. بيستمين دوره مسابقات جهاني كاراته از چهارشنبه هفته جاري به ميزباني صربستان برگزار مي شود و بدون شك بهترین كاراته كاهای جهان در آن شركت خواهند كرد.
برادران باتوانی سال 2009 در چین، برای نخستین بار ژاپن را از اریکه قهرمانی کاتای جهان به زیر کشیدند و امسال نیز عنوان نخست جایزه بزرگ استانبول و نایب قهرمانی مسابقات اتریش را از آن خود کردند. مسابقات سال 2009 اما ششمین دوره مسابقات جام جهانی کاراته در سبک شیتوریو بود که هر سه سال یکبار برگزار می شود، حال اینکه مسابقات بلگراد در سال جاری از سری رقابت های قهرمانی جهان کاراته است، که هر دو سال یکبار برپا می شود و معتبر ترین رخداد فدراسیون جهانی کاراته به شمار می رود. این دومین حضور برادران باتوانی در مسابقات جهانی است.

وراي رسيدن ذوب آهن به فينال ليگ قهرمانان

تاریخ: 3 آبان 89
رسيدن ذوب آهن به فينال ليگ قهرمانان را مي توان از چند منظر مورد بررسي قرار دارد ولي نكته جالب و اصلي اين است كه در همه اين وارسي ها به يك نتيجه «يكه» خواهيم رسيد، همه اين تجزيه و تحليل ها ما را به سوي يك «ابر» مجموعه رهنمون مي كند. در حقيقت حضور در فينال را فقط نمي توان به مجموعه بازيكنان و كادر فني ذوب آهن مربوط كرد بلكه بايد نگاه مان را فراتر برده و اعضاي تيم مديريت را هم ببينيم و بعد به اين نتيجه برسيم كه رسيدن سپاهان و ذوب آهن طي 4 سال به فينال ليگ قهرمانان محصول دوره اي است كه مديريت يكپارچه بر اين دو باشگاه حاكم بوده است و البته اين يكپارچگي هم در اين دو باشگاه تفاوت دارد، در سپاهان حضور نزديك به يك دهه اي محمدرضا ساكت علت است و در ذوب آهن سيستمي كه بعد از جابجايي مدير عامل همچنان ثابت مي ماند و اين مدير جديد است كه بايد تفكراتش را با اين سيستم امتحان پس داده هماهنگ سازد و در حقيقت مدير جديد انتخاب مي شود چون كه مي تواند با اين سيتم كنار بيايد.ذوب آهن نخستین باشگاه ليگ حرفه اي بود كه واقعا حرفه اي شد، آنها صاحب اولين ورزشگاه اختصاصي شدند و سعيد آذري به دليل اينكه خودش از جنس ورزش بود و مي دانست راه چيست و چاه كجاست تمام توانش را به كار بست تا با زيرسازي هاي لازم تيمي را بسازد كه كامل باشد و حالا كه ذوب آهن را مي بينيم به اين نتيجه مي رسيم كه سنگ بناي ابتدايي درست روي زمين قرار گرفته است.
ذوب آهن طي اين چند فصل كمترين خريدها را داشته و بازار نقل و انتقالات را معمولا در سكوت استارت زده و به پايان رسانده اما هر فصل جزو مدعيان بوده و بيشتر بر محصولات خودش مثل برادران حدادي فر و ريش اصفهاني و سينا عشوري و ا ميد ابوالحسني تكيه كرده است. سعيد آذري سنگي را بنا نهاد كه بعد از رفتن كاملا سياسي او هم «ميزاني» فوق العاده بود و انصافا هم كه دليلي به جاي انجام «انقلاب» سعي كرد با تغييراتي «رفرم» وار با همان سنگ تراز ادامه دهد. ذوب آهن محصول مزرعه اي است كه همه دانسته هاي لازم علمي آن در زمان كاشت و داشت و نگهداري مو به مو و جزء به جزء رعايت شده است و خب تعجبي نبايد از اين محصول خوش آب و رنگ داشت كه براي خودش در قاره آسيا تبديل به غول كشي شده و پياپي تيم هاي بزرگ و هزينه هاي گزاف را به زانو در مي آورد. اصغر دليلي را به ندرت در مطبوعات و رسانه ها ديده ايم براي اينكه او از آن دست آدم ها و مديراني نيست كه بخواهد با حضور هميشگي در مطبوعات و مطلب نوشتن و سفرهاي هميشگي به فلان شهر و دكترا رو كردن از بهمان كشور خودش را نشان بدهد؛ او مي داند هر چه ذوب آهن دقيق تر و خوش آب و رنگ تر باشد هستند كساني كه با نگاهي تيز بين به پشت پرده هم بنگرند و زحمات و خستگي های تمام ناشدني تيمي را ببينند كه مي جنگند تا كادر فني و بازيكنان به عنوان بازيگران جلوي پرده هيچ كم و كسري نداشته باشند.
دليلي و مجموعه اش در اين راه حتي حاضرند از سوي صدا و سيما و گزارشگرانش هم مورد نكوهش قرار گيرند ولي سيستم خود را حفظ كنند، اتفاقي كه در سپاهان افتاده بود ولي از روز ورود امير قلعه نويي در جهت عكس استارت خورده با سرعتي سرسام آور. بدون شك خود محمدرضا ساكت هم تصديق مي كند كه در اين دو فصل بيشتر از تمام سالهاي قبلي دردسر كشيده و مصاحبه كرده.ذوب آهني كه دو فصل پياپي در ليگ برتر برغم شايستگي هاي انكار ناشدنيش جام قهرماني را به استقلال و سپاهان مي دهد، ذوب آهني كه در ليگ قهرمانان آسيا در گروه مرگ قرار مي گيرد و درست در هنگامي كه هيچكس به آنها اميدي ندارد تا فينال بالا مي آيد و ذوب آهني كه برغم دلمشغولي هاي فراملي باز هم در ليگ برتر صدر جدول را به خود اختصاص داده است محصول كارخانه و سيستمي است كه بايد پسوند «ابر» را بر آن نهاد. اگر با قانون علت و معلول به سراغ آناليز موفقيت ذوب آهن برويم، تيمي را پشت پرده خواهيم يافت كه وظيفه سنگيني چون تصميم گيري و «كاشت» و «داشت» محصولي را بر عهده دارند كه چند سالي زمان لازم داشت تا به «برداشت» برسد؛ برداشتي كه «حالا» زمانش رسيده است.

۱۳۸۹ مهر ۲۹, پنجشنبه

مي دانيد پيروزي در عربستان يعني چه؟

تاریخ 29 مهر 89
علیرضا خطیبی
بياييد اعتراف كنيم كه به تك تك بازيكنان ذوب آهن، مرداني كه اولين شكست خانگي الهلال را در تاريخ ليگ قهرمانان رقم زده اند و حالا يك پاي فينال هستند افتخار مي كنيم. ما، دقيقا همه مايي كه به ايراني بودن در تمام نقاط اين كره خاكي مي باليم با جشني كه در ملك فهد رياض برگزار كرديم و مسببانش شاگردان منصور ابراهيم زاده بودند اعاده حيثيت كرديم و غرورمان را احيا شده ديديم. مردان ذوب آهن در اين بازي چگونه بودند؟ جمع بندي نمايش نفر به نفر اين مردان نشان مي دهد با كلكسيوني طرف هستيم كه هر زير مجموعه اش در نهايت حرفه اي گري بازي كرد و همين شد كه حرفه اي راهي فينال شدند و اريك گرتس و رييس حجيم و سنگين وزن الهلال را با اخراج روبرو كرد و مي توان از همه آنها تشكر كرد، عيش مان كوك شد وقتي در عربستان برديم. بايد ايراني ايراني ايراني بود تا متوجه شد بردن در عربستان يعني چه؟ شما كه مي دانيد بردن در عربستان يعني چه؟
شهاب گردان 8
وقتي نامش را در ليست تيم ملي براي بازي با نيجريه ديديد، متوجه مي شويد كه نمايشش در اين مقطع زماني به قدري درخشان بوده كه حتي افشين قطبي را هم نرم و بر سر ذوق بياورد. گردان در رياض فقط يك اشتباه داشت، روي آن توپي كه در نيمه اول از دستانش رها و راهي كرنر شد اما در ساير دقايق بازي هرگز بابت حضورش در درون دروازه نگران نشديم. فراموش نكنيم كه رسيدن به فينال از آنجايي كليد خورد كه او حتي از روي نقطه پنالتي هم مغلوب نشدني نشان داد. شهاب گردان، آينده دروازه تيم ملي است.
محمد حسيني 5
چندان در امور هجومي ديده نشد و اين يعني محمد حسيني كاملا توجيه شده بود كه اگر نفوذ كند خيلي راحت فضاي پشت سرش توسط بازيكنان الهلال فتح مي شود و ذوب آهن به خطر مي افتد. از اين رو حسيني به امور دفاعي بسنده كرد و به جز يك صحنه كه مقابل ويلهلمسون كم آورد و مجبور به خطا شد در ساير دقايق بازي مقاومتش در خور تحسين بود. حسيني مي توانست در رياض حتي گل بزند ولي هر دو بار در زدن ضربات نهايي يا كم دقتي كرد يا مكث طولانيش باعث شد تا موقعيت از دست برود.
فرشيد طالبي 5
آرامشي كه بابت حضور صلصالي در قلب خط دفاع داشتيم را هيچگاه با طالبي احساس نكرديم ولي شماره 4 در بازي برگشت هرگز كم نياورد و با توجه به تجربه اش قريب به اتفاق توپ هاي الهلالي ها را دفع كرد. البته او در لحظاتي اقدام به مكث مي كرد كه به واسطه مكان استراتژيك حضورش در زمين اشتباهي محض بود. طالبي را روي همه ارسال هاي از جناحين بالاتر از قحطاني و برنده دوئل هاي هوايي ديديم. فراموش نكنيم كه او مهره ثابت خط دفاعي است كه كمترين گل خورده ليگ قهرمانان را به نام خود سند زده است.
علي احمدي 6
در دقايق ابتدايي دو گاف داد، اولي خطايي كه روي فريدي انجام داد در حاليكه توپ به بيرون از زمين رفته و نيازي نبود با آن شتاب به سمت بازيكن حركت كرد و دومي روي يك ارسال كوتاه از چپ كه به جاي دفع توپ، خواست آن را استپ كند ولي اين ريسك باعث شد تا توپ از كنترل او خارج و روي نقطه پنالتي به شلهوب رسد. احمدي روي يكي از صحنه ها هجوم ميزبان با يك تكل شجاعانه يك تنه جلوي فروپاشي دروازه را گرفت و استارت گل حماسي ذوب آهن را هم پاس او به خلعتبري زد.
حسين ماهيني 8
در دفاع عالي بود و كامل. ماهيني فقط روي يك صحنه از شلهوب در سمت راست زمين دريبل خورد ولي در ساير دقايق يك تنه جلوي لي يونگ پيو و عيسي نهياني ايستاد بدون اينكه نيازي به محمد قاضي داشته باشد. بعد از گل هم بازي با اعتماد به نفس او و آن قطع پاسكاري هاي الهلال باعث شد تا ذوب آهن هرگز خطري را احساس نكند. به جز اين، ماهيني هرگاه به قلب خط دفاع هم متمايل مي شد مهره غير قابل انكاري در ثبت برتري ذوبي ها بر بازيكنان ميزبان بود و بر انتخاب ابراهيم زاده صحه گذاشت.
* شاهين خيري 7
اگر آن همه اصرار براي حمل توپ و حضور در زمين حريف نداشت نامش را مي شد به عنوان مرد برتر رياض نوشت. خيري از اين رو نتوانست در فاز انتقال توپ از دفاع به حمله چندان به كار ذوب آهن بيايد چرا كه با حمل هاي طولاني توپ، سرعت را از تيم مي گرفت. خيري اما در كارهاي دفاعي عالي بود و هرگز اجازه نداد الهلال پشت محوطه جريمه صاحب موقعيت خاصي شود به جز اين او با چند توپگيري عالي و بالافاصله با رندي خودش را به زمين انداختن و خطا گرفتن، سرعت الهلالي ها را مي گرفت.
قاسم حدادي فر 7
اگر فقط كمي خوش شانس تر بود مي توانست در همان نيمه اول مشابه گلش در فولادشهر را در رياض ثبت كند اما دروازه بان الهلال با خوش شانسي محض ضربه ايستگاهي شماره 14 را از گوشه پايين دروازه اش بيرون آورد. در ساير دقايق بازي هم حدادي فر نقش خودش به عنوان يك بازيكن توپ پخش كن و در حقيقت موتور اصلي تيم به خوبي ايفا كرد اما در بازي او نوعي كندي و دوري جستن از سرعت دادن به بازي ديده مي شد كه در دقايقي، واقعا جلوي ضد حملات ذوب آهن و مات كردن الهلال را گرفت.
مهدي رجب زاده 6
به جز آن يك باري كه از راه دور قصد دروازه العتيبي را كرد در ساير دقايق بازي ديده نشد. رجب زاده رياض را بيشتر مفيد در كارهاي دفاع ديديم، آنجا كه به حسيني اضافه مي شد تا جناح راست ذوب آهن هرگز از نظر برتري عددي كم نياورد و تسليم نشود. شماره 30 هنوز نتوانسته آن بازيكن كليدي سالهاي قبل ذوب آهن شود، سرعتش آشكارا پايين آمده و در ايفاي نقشي كه سالها بر عهده محمد منصوري بود ناموفق است ولي به هر حال او مهدي رجب زاده است و مي تواند در يك لحظه سرنوشت را عوض كند.
محمدرضا خلعتبري 9
هر چند كار خيلي خيلي سختي است اما او را به عنوان مرد برتر ذوب آهن در رياض انتخاب مي كنيم به اين دليل كه براي خودش همه كاره اي بود در زمين الهلال. خلعتبري دو بار به سمت دروازه نشانه رفت كه هر دو بار هم ضرباتش در چارچوب بود، يك پاس گل عالي به كاسترو داد تا حماسه رياض كامل شود و درست در لحظاتي كه الهلال داشت خودش را براي خيمه زدن در زمين ذوب آهن آماده مي كرد با رندي خاصي از زدن توپ به بيرون زمين طفره رفت تا لي يونگ پيو را اخراج كند.
محمد قاضي 3
چه قدر بد بود مقابل الهلال و چه قدر ضعيف ظاهر شده در اين چند ماه اخير. در نيمه اول يك فرصت بادآورده گل را با بي دقتي محض از دست داد و هر بار هم كه براي زدن ضربات شروع مجدد به هوا بلند شد صداي سوت ايرماتوف را شنيديم. قاضي را در كارهاي دفاعي هم چندان درخشان نديديم و شك نداريم كه انتخابش به عنوان ضعيف ترين ذوب آهني اصلا از عدالت به دور نيست. او تنها مهره فاز هجومي ذوب آهن است كه قدرت بدني بالايي دارد ولي گويا هنوز قصد ندارد از اين پوئن استفاده كند.
ايگور كاسترو 9
چرخش كاستر و سماجتش روي گلي كه زد عالي بود، او بالافاصله بعد از ضربه خلعتبري به درون محوطه جريمه آمد و اجازه نداد اوساما هوساوي براي دفع توپ تمركز كند و بعد هم با استفاده از قدرت بدنيش توپ را تصاحب كرد و بدون عجله چرخيد و ضربه اش را جايي زد كه ديگر كاري از دست دروازه بان الهلال بر نمي آمد. كاسترو در ليگ قهرمانان ستاره اي بي چون و چرا بوده كه در بازي با پوهانگ هم در فولادشهر يك تنه همه كار كرد و در رياض هم طلسم 17 بازي بي شكستي الهلال را شكست.
تعويضي ها 7
حدس اين موضوع كه منصور ابراهيم زاده هر سه تعويضش را براي دقايق انتهايي بازي نگه مي دارد كار سختي نبود. ابولحسني، فرهادي و صلصالي به زمين آمدند تا بازي از حركت بيفتد و دو نفر اول زماني هم براي شركت در آن پاس هاي پشت سر هم و اعصاب خردكن دقايق انتهايي داشتند. تعويض هاي ابراهيم زاده در رياض بيشتر ترفندي بودند براي كشتن وقت بازي و به توقف كشاندن آن هر چند او مي توانست خيلي زودتر قاضي را بيرون بكشد و با بازي دادن به سينا عشوري يا مجيد نورمحمدي قدرت كمربند ميانه ميدانش را افزايش دهد.
منصور ابراهيم زاده 9
به لطف درايت كارگردان هرگز چهره او را قبل از گل نديديم اما وقتي گل زده شد او را ديديم كه خيلي آرام خوشحالي كرد ولي بلافاصله بازيكني را به كنار زمين فرا خواند تا نقشه جديد را برايش بازگو كند و اين يعني او از ابتدا مي دانسته گل مي زند و بايد به فكر نقشه دومي باشد. تيم او در رياض هرگز به دفاع كامل فرو نرفت ولي اوج نبوغ ابراهيم زاده حضور دائم كاسترو و خلعتبري در نيمه زمين الهلال بود كه تمركز بازيكنان اين تيم به خصوص مردان حاضر در فاز دفاعي را از بين برد.
ذوب آهن 10
به فينال ليگ قهرمانان آسيا رسيده اند، جايي كه در تمام تاريخ فقط يك بار همشهري تجربه اش كرده. در ليگ برتر عليرغم مشغله هاي فراوان شان همچنان در صدر جدول هستند و با تيم دوم 4 امتياز فاصله دارند، طلسم نباختن الهلال در رياض را شكسته اند و حالا تبديل شده اند به چشم و چراغ فوتبال ايران. ذوب آهن در رياض هرگز چهره يك مدافع را نداشت و كاملا حرفه اي بازي كرد، آنها مي دانستند چه هدفي دارند، به چه بايد برسند و مهمتر از همه اينكه رسيدن به اين خواسته بايد از چه راهي انجام بگيرد.


۱۳۸۹ مهر ۲۸, چهارشنبه

هلهله روی نعش عربستان

تاریخ: 28 مهر89
علیرضا خطیبی
چه انتقام شیرینی گرفتیم، چه قدر لذت بخش بود رسیدن به فینال لیگ قهرمانان را با هلهله روی نعش عربستان جشن بگیریم و با شکست دادن تیمی که در تاریخ لیگ قهرمانان حتی یک بار، درست خواندید حتی یک بار در ملک فهد شکست نخورده بود اما ذوب آهن یک بازی فوق العاده حرفه ای را انجام داد، بازی ای که فقط با تکیه بر آن می شد الهلال را حذف کرد و حال منصور ابراهیم زاده و همه ما ایرانی ها بادی در غبغب می اندازیم و دست های مان را به سمت تیمی نشانه می رویم که در ملک فهد، همه فوتبال ایران بود و الحق که آبروداری کرد. ذوب آهن به فینال لیگ قهرمانان رسیده و حالا که به پشت سر نگاه می کنیم، لشکری از بزرگان و نامداران را می بینیم که روبروی این تیم سر تعظیم فرود آوردند و له شدند؛ بنیادکار ازبکستان با لوییس فیلیپه اسکولاری، الاتحاد عربستان با کالدرون، پوهانگ استیلرز کره جنوبی که مدافع عنوان قهرمانی بود و حالا هم الهلال با اریک گرتس و داشتن آن همه بازیکن گران قیمت. ولی این سیاهه را نبندید، جای قربانی دیگری هم خالی است و ما از همین امروز و در فاصله سه هفته تا فینال توکیو با قدرت می نویسیم که سئونگنام قربانی آخر غول کش سبز رنگی است که آمده فوتبال ایران را از کنج عزلت به در آورد. آن لحظاتی که شاهین خیری و سینا عشوری در پایان بازی آن خوشحالی را انجام می دادند فقط و تنها فقط به یک چیز فکر می کردیم، این خوشحالی جواب آن خوشحالی هشت فروردین 1388 در ورزشگاه آزادی بود. صدای علیفر می لرزید و ما در آن، وقار حماسه را می دیدیم وقتی می گفت الهلال صفر و ذوب آهن دو.
گرتس اشتباه کرد، او استارت این گاف را در کنفرانس مطبوعاتی بعد از بازی رفت زد، آنجا که گفت تیمش در بازی برگشت چهار گل می زند ولی تیم او در 180 دقیقه حتی نتوانست از روی نقطه پنالتی به تور برسد در حالی که ذوب آهن برای هر بازی یک گل کنار گذاشته بود. گرتس حریفش را خیلی کوچک انگاشت و ابراهیم زاده را به هیچ گرفت اما در تمام 90 دقیقه بازی برگشت نتوانست تاکتیکی برای مهار ایگور کاسترو و محمدرضا خلعتبری فراهم کند.
کاسترو گلی زد که شاید فقط وحید شمسایی می توانست بزند، یک چرخش عالی و ضربه ای که حرف نداشت. خلعتبری یک پاس گل داد و دقیقا در لحظاتی که الهلال می خواست حلقه محاصره را تنگ و تنگ تر کند با رندی خاصی، لی یونگ پیو را به کارت قرمز دعوت کرد. این دو نفر را می توان ستارگان بی چون و چرای ذوب آهن در فاز هجوم دانست، دو نفری که یک تنه طومار دفاع الهلال را پیچیدند و اجازه ندادند «زعمای» عرب با خیال راحت به حمله فکر کنند. اما انتخاب ما برای ستاره میدان مرد دیگری است، حسین ماهینی که بی نقص بی نقص بود و فقط یک بار مقابل شلهوب دریبل خورد. شماره 25 همه ضربات سر را زد و هرگز کم نیاورد. از شهاب گردان هم باید نوشت که وقتی این بار لیست تیم ملی برای بازی با نیجریه اعلام شود، می بیند که همه او را دیده اند و دیگر کسی نمی تواند او و شایستگی هایش را انکار کند.
ذوب آهن هرگز به دفاع صرف نپرداخت و شاید ناسیونالیستی باشد اما موقعیت گل هم به اندازه خودش داشت، آن ضربه ایستگاهی حدادی فر، آن شوت قاضی و آن دو موقعیتی که دروازه بان الهلال از خلعتبری گرفت. ابراهیم زاده برای سه بازیکن تیمش شرح وظیفه جدیدی نوشت، مهدی رجب زاده و قاسم حدادی فر و محمد قاضی وظیفه داشتند وقتی توپ در اختیار الهلال است به زمین خودی بیایند و به کارهای دفاعی بپردازند تا برتری عددی در همه حال به سود ذوب آهن شود. حدادی فر به مرکز متمایل می شد تا کنار خیری قرار بگیرد. رجب زاده به راست می رفت تا کمک حال حسینی شود و قاضی، بدترین بازیکن ذوب آهن بدون شک، در کنار حسین ماهینی قرار می گرفت و گرتس گول همین عقب نشینی را خورد. این سه نفر اما به واسطه سرعت بالایشان بلافاصله وقتی مالکیت توپ عوض می شد به زمین الهلال می آمدند تا باز هم در کنار خلعتبری و کاسترو باشند و برتری عددی به سود ذوب آهن شود. در حقیقت ذوب آهن با 9 بازیکن دفاع می کرد و با پنج بازیکن حمله و باید اعتراف کرد که اجرای چنین سیستم بازی ای آن هم در گرمای عربستان و شرایط شرجی ریاض توان بالایی می طلبد که خوشبختانه ذوب آهن آن را به غایت داشت. ذوب آهن به فینال رسیده و حالا فرصت دارد که لختی با بازی در لیگ برتر و جام حذفی استراحت کند. دوست داریم منصور ابراهیم زاده وقتی با خودش خلوت کرد اندکی هم به این سوال بیندیشد؛ نظر او درباره رسیدن به یک سه گانه چیست؟ ذوب آهن این توانایی را دارد که وقتی خواست لیگ بعدی را استارت بزند یک پسوند جلوی اسمش باشد، ذوب آهن افسانه ای.

۱۳۸۹ مهر ۲۴, شنبه

جمشید محمدی: با سختی فراوان به تبریز رسیدم

تاریخ: 24 مهر 89
جمشید محمدی، داور ملی ساکن اصفهان که اخیرا از سفر کاری کره جنوبی و قضاوت بازی های نوجوانان بازگشته، هفته ای دشوار و پر ماجرایی را پشت سر گذاشت. بر این اساس فوتبال ایرانی گفتگویی کوتاه را با وی ترتیب داد:
آقای محمدی هفته پر کاری را پشت سر گذاشتید. روز پنج شنبه تبریز و جمعه قضاوت در لیگ برترفوتبال آسیا ویژن اصفهان؟
بله دقیقاً اینگونه است. اما ماجرا این هفته از چهارشنبه ساعت هفت بعدازظهر آغاز شد. یکی از دوستان تلفنی به من بابت این که به عنوان داور دیدار راه آهن و شهرداری تبریز انتخاب شده ام تبریک گفت. تعجب کردم چرا که اصلاً از این موضوع با خبر نبودم. بعد از پیگیری های فراوانی که انجام دادم متوجه شدم ابلاغ من روز سه شنبه به هیئت فوتبال اصفهان ارسال شده است. حتی بلیت هواپیما هم برای روز چهارشنبه ساعت 11 پیش از ظهر تهیه شده بود اما بدلایلی اطلاع رسانی صورت نگرفته بود. به هر حال با 12 نیمه شب چهارشنبه با هواپیما به تهران رساندم و از تهران به صورت زمینی به تبریز سفر کردم تا صبح روز بازی در تبریز باشم.
بازی راه آهن تهران و شهرداری تبریز هم بازی پر برخوردی از آب درآمد؟
بله، بازی بسیار جذابی بود. دو صحنه خطا در محوطه جریمه اتفاق افتاد که به درستی اعلام پنالتی کردم. یکی از بازیکنان شهرداری تبریز نیز در پایان مسابقه با کارت قرمز از زمین اخراج شد. به طور کلی از قضاوت خودم در این مسابقه راضی هستم.
شما بلافاصله روز جمعه در اصفهان قضاوت دیدار حساس دو تیم نیروگاه و یاران در چارچوب لیگ برتر آسیا ویژن استان را بر عهده گرفتید؛ سخت نبود؟
صبح جمعه به اصفهان رسیدم و بلافاصله مجبور بودم تا طبق برنامه از پیش مشخص شده هیئت برای دیدار تیم های نیروگاه و یاران آماده کنم. تنها مشکل این مسابقه زمین غیر استاندارد تیم نیروگاه بود که هم برای داور و هم بازیکنان کار را مشکل می کند. با این وجود به دلیل شناختی که از بازیکان دو تیم داشتم قضاوت خوبی انجام دادم، ضمن آنکه باید در همین جا از بازیکنان و مربیان دو تیم تشکر کنم که به تصمیمات من احترام گذاشتند.

نمایش ببرهای کره ای در اصفهان

تاریخ: 24 مهر 89
تیم تکواندو کره ای تایگرز (ببرها) جمعه گذشته در ورزشگاه پیروزی اصفهان برای علاقمندان به ورزش های رزمی به اجرای برنامه پرداخت. پیش از اجرای این نمایش، تیم پومسه ایران توسط علی نادعلی، میلاد یعقوبی و علی سلامی سه تکواندو کار اصفهانی که با این تیم هفته پیش در ازبکستان به مقام چهارمی جهان دست یافته بودند، حرکات نمایشی را به اجرا در آوردند. همچنین در خلال این مراسم هیئت تکواندوی استان از تکواندو کاران اصفهانی تیم ملی که در مسابقات اخیر به مدال جهانی دست یافته بودند تقدیر به عمل آورد. تکواندوکاران اصفهانی تیم ملی توانستند در مسابقات اخیر ازبکستان با درخششی قابل ملاحظه از مجموع 11 مدال بدست آمده توسط تکواندو کاران ایرانی 5 مدال را به خود اختصاص دهند. مهناز مردانی طلای تیمی و مهسا مردانی نقره انفرادی را در مسابقات جهانی ازبکستان به خود اختصاص دادند و محمد تقی حاتمی نقره تیمی گرفت، علی نادعلی نقره انفرادی و هادی ترکاشوند، برنز انفرادی را کسب کردند. تیم ایران در مجموع مسابقات جهانی پومسه با یک طلا، پنج نقره و پنج برنز به مقام چهارم جهان رسید.کره جنوبی با 9 طلا قهرمان جهان شد، ویتنام با دو طلا و یک نقره دوم شد و ترکیه با دو طلا و چهار برنز در جایگاه سومی جهان ایستاد.
عزیمت تکواندوکاران اصفهانی به اردن
تیم هیئت تکواندوی اصفهان در پنجمین دوره تورنومنت بین المللی الحسن اردن شرکت می کند. این تیم دوشنبه بعد از ظهر راهی امان خواهد شد. تیم هیئت اصفهان را علیرضا غیور به عنوان سرپرست، هدایت ا... حقیقی (مدیر تیم)، اکبر سعیدی زاده (سرمربی) داوود عبدالرضایی (مربی)، علیرضا موسوی (پزشک)، محمد کشانی و مهرداد حقیقی (داوران) همراهی می کنند. تورنومنت اردن در ردیف تورنومنت های گرید A فدراسیون جهانی تکواندو قرار دارد و رقابت ها از 28 مهر ماه آغاز خواهد شد.
اسامی ورزشکاران هیئت استان اصفهان نیز به این شرح است:
علی حسینی، میلاد سنمار، رسول سلطانی، مجتبی رضایی، سهراب جنتی، میثاق رستم زاده، سجاد بهزادی، محمد جواد شفیع زاده، سید فرزاد حسینی، و یاشار محمدی.

سیمین سپاهان در صدر باقی ماند

تاریخ: 24 مهر 89
فوتبال ایرانی: سیمین سپاهان اصفهان با تساوی سه بر سه در برابر آپت تهران توانست بر صدرنشینی خود در لیگ برتر تنیس ایران ادامه دهد، آنهم در شرایطی که نزدیک ترین حریفش، البرز گاز نیز در کیش برابر میهمان تهرانی اش متوقف شد.
در هفته دوازدهم ليگ برتر تنيس ايران جدال تيم‌هاي صدرنشين به تساوي انجاميد و تيم‌هاي ته جدولي از سد حريفان خود گذشتند. در مجموعه ورزشي انقلاب تهران و به سرداوري سيد عادل برقعي از همدان كه داراي نشان برنز از ITF است دو تيم آپت تهران و سيمين سپاهان اصفهان با بهره گيري از تمامي مهره هاي خود به مصاف هم رفتند؛ اما در نهايت اين ديدار بدون پيروز خاتمه يافت و نبرد دو تيم به تساوي سه بر سه انجامید. در این دیدار فرشاد طلاور تنیسور اصفهانی تیم سیمین سپاهان پیروزی ارزشمندی را برابر انوشا شاهقلی بدست آورد اما شاهین خالدان بازی را به اشکان شکوفی واگذار کرد.
طلاور پیرامون این بازی به فوتبال ایرانی گفت: باید در برابر آپت پیروز می شدیم اما کسالت انور رحمت اف بازیکن تاجیک ما موجب شد تا وی نتواند بازی خود را ارائه دهد. طلاور اضافه کرد: به نظر من هنوز شانس قهرمانی تیم سیمین سپاهان بالای 80 درصد است ودر دو بازی باقیمانده سعی می کنیم تا قهرمانی خود را مسجل سازیم.
اما همزمان با اين ديدار و در زمين هاي تنيس مجموعه المپيك جزيره كيش البرزگاز كيش و گاز تهران به سرداوري محسن خداپرست داور نشان سفيد ITF رودروي هم قرار گرفتند كه اين ديدار نيز با نتيجه سه بر سه مساوي شد. البرز گاز كيش و گاز تهران رده هاي دوم و سوم جدول رده بندي را با اين تساوي براي خود حفظ كردند و در هفته های آینده به مصاف اصفهانی های سیمین سپاهان می روند. بازی هفته آخر سیمین سپاهان در کیش حکم فینال لیگ برتر تنیس ایران را خواهد داشت.
راه و ترابری، دیگر تیم اصفهانی لیگ برتر در مجموعه ورزشي انقلاب از بنياد آريانپور تهران پذيرایي كرد و چهار بر دو به پیروزی رسید. نماينده اصفهان با اين پيروزي به رده پنجم جدول رده بندي صعود كرد. در ديگر بازي تهران و در مجموعه ورزشي انقلاب افرای تهران ميزبان فولاد گستر تبريز بود. افرا كه در قعر جدول را به سر می برد، توانست اين بازي را با نتيجه پنج به يك به سود خود پايان دهد. سرداوري اين مسابقه برعهده علي حداد تهراني بود.
جدول رده بندي: 1- سيمين سپاهان با 42 امتياز 2- البرز گاز كيش با 41 امتياز 3- گاز تهران با 35 امتياز 4- آپت تهران با 28 امتياز 5-راه و ترابري اصفهان 18 امتياز 6- فولاد گستر تبريز 15 7- بنياد آريان پور 13 امتياز 8- افرای تهران 13 امتياز
تجلیل از ارغوان رضایی در تهران
در هفته گذشته همچنین معاون امور بانوان سازمان تربیت بدنی از ارغوان رضایی تنیسور ایرانی‌ تجلیل کرد. مرضیه اکبر آبادی معاون امور بانوان سازمان تربیت بدنی در مراسمی از ارغوان رضایی با اهدای لوحی به امضای دکتر سعیدلو معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان تربیت بدنی تجلیل کرد.در لوح اهدایی به ارغوان رضایی آمده است: ” سرزمین ایران و ملت شریف این خاک کهن همواره به فرزندان نیک و پاک خود افتحار می کند، فرزند برومندی چون شما که در تمامی میادین و آوردگاه‌های ورزشی جهان، با حک تندیس مقدس ایران اسلامی بر سینه، با نام و فریاد نام سرزمین مادری، شایسته برترین و بالاترین تقدیر و سپاس‌ها هستید. باشد که در سایه عنایت الهی، همیشه شاهد حضور جوانان ایرانی در قلل افتخار و محبوبیت باشید.”

ذوب‌آهن کاپ قهرمانی ایران را پس گرفت

تاریخ: 24 مهر 89
مرحله چهارم و نهایی مسابقات باشگاه‌های دوومیدانی ایران با کسب مقام قهرمانی تیم ذوب آهن اصفهان به پایان رسید.
این مسابقات که طی روزهای 22 و 23 مهرماه برگزار شد همچنین با گشایش مجموعه ورزشی تخصصی دو و میدانی آفتاب انقلاب تهران همراه شد.
در این مرحله از رقابت‌ها که با حضور بیش از 300 ورزشکار از 33 تیم دنبال شد، تیم ذوب آهن اصفهان در مجموع چهار دوره، موفق به کسب مقام قهرمانی شد. تیم نفت تهران در مکان دوم ایستاد و فولاد خوزستان سوم شد.
نتایج این مسابقات در مواد مختلف بدین شرح است:
100 متر: رضا قاسمی از نفت تهران با 10 ثانیه و 819 صدم ثانیه
200 متر:‌ علی اکبر ربیعی از ذوب آهن اصفهان با 21 ثانیه و 57 صدم ثانیه در این ماده هرچند ربیعی توانست به مقام قهرمانی رسید اما با بدلیل سردی هوا وشرایط فصلی با افت قابل ملاحضه ای روبرو شد.
400 متر: ادوارد مانگاسار از نفت تهران با 47 ثانیه و 42 صدم ثانیه
800 متر: امیر مرادی از ذوب آهن اصفهان با یک دقیقه و 50 ثانیه و 59 صدم ثانیه در این ماده برادران مردای که خود را بی رقیب می دیدند سعی کرند با یک دیگر مدارا کنند و با توجه به نزدیکی بازی های آسیای توان خود را برای آن رقابت ها ذخیره کنند.
1500 متر: امیر مرادی از ذوب آهن اصفهان با سه دقیقه و 55 ثانیه و 79 صدم ثانیه
110 متر مانع: روح‌ا... عسگری از نفت تهران با 13 ثانیه و 90 صدم ثانیه
400 متر مانع‌: قاسم دادگر از نفت تهران با 53 ثانیه و 15 صدم ثانیه
3000 متر مانع: احمد فرود از نفت تهران با 9 دقیقه و 6 ثانیه و 48 صدم ثانیه
پرتاب وزنه: ‌امیر نیک‌ فر از ذوب آهن اصفهان با 19 متر و 21سانتی‌متر
نیک فر از شانس هی مسلم تیم ملی دوومیدانی ایران در بازی ها آسیایی گوانگ جو.اگر چه با رکورد خود فاصله داشت اما به طور یقین می تواند با ادامه تمرینات رکردذد بالای 20 متر را ثبت کند.
پرتاب دیسک:‌ احسان حدادی از ذوب آهن اصفهان با 66 متر و 57 سانتی متر
آمادگی بدنی حدادی در این مسابقات قابل توجه بود. وی نیز یکی دیگر از شانس های مسلم تیم ایران برای کسب مدال در بازی های آسیایی گوانگ جو می باشد.
پرتاب چکش: کاوه موسوی از نفت تهران با 72 متر و 71 سانتی متر
پرتاب نیزه: ایوب آرخی از ذوب آهن اصفهان با 71 متر و 87 سانتی‌متر
پرش با نیزه: محمد محسن ربانی از ذوب آهن اصفهان با 5 متر و 10 سانتی‌متر
ربانی شاید از توانایی لازم برای عبور از مانع 5 متر و30 سانتی متری هم برخوردار بود اما به دلیل سردی هوا نتوانست از این مانع عبور کند. وی می گوید که در بازی های آسیای پیش رو از مانع 5 متر و40 سانتی متری نیز عبور خواهد کرد.
پرش ارتفاع: کیوان قنبرزاده از ذوب آهن اصفهان با دو متر و 15 سانتی‌متر
پرش طول: بهروز سیستانی از ذوب آهن اصفهان با 7 متر و 77 سانتی‌متر
(رکورد سیستانی برای کسب مدال در بازی های آسیایی مناسب نیست. وی باید رکورد های خود به مرز هشت متر ارتقا دهد تا توانایی رقابت با حریفان آسیایی را داشته باشد.)
پرش سه گام: علیرضا حبیبی از نفت تهران با 15 متر و 63 سانتی‌متر
10 هزار متر: محمد خزایی از نفت تهران با 34 دقیقه و 18 ثانیه و 5 صدم ثانیه (ضعیف ترین رکورد قهرمانی مسابقات که ما را به دهه ها پیش عقب می برد.)
5 هزار متر: محمد خزایی از نفت تهران با 15 دقیقه و 47 صدم ثانیه
20 کیلومتر پیاده روی: ابراهیم رحیمیان از ذوب آهن اصفهان با یک ساعت و 33 دقیقه 19 ثانیه (این رکورد در سطح آسیا جالب توجه نیست.)
4 در 400 متر امدادی: نفت تهران با سه دقیقه و 13 ثانیه و 99 صدم ثانیه
4 در 100 متر امدادی: نفت تهران با 40 ثانیه و 59 صدم ثانیه
از حواشی این مسابقات می‌توان به حاشیه های زیر اشاره کرد:
امیر مرادی در دوهای 800 و 1500 متر بر برادر خود سجاد مرادی، قهرمان و رکورددار دوهای استقامت ایران پیشی گرفت.
در ماده پرتاب دیسک همچنان سکوهای اول تا سوم به ترتیب از آن احسان حدادی، محمد صمیمی و محمود صمیمی شد.
تیم ذوب آهن اصفهان بعد از چند سال رقابت نزدیک با تیم نفت تهران بالاخره موفق شد گوی سبقت را از این تیم تهرانی ربوده و عنوان قهرمانی را از آن خود کند.
بیلبورد نصب شده در زمین مسابقات دو و میدانی آفتاب انقلاب در ساعات پخش مسابقه فوتبال در کنار اعلام نتایج و پخش تصاویری از مسابقات امروز گریزی نیز به پخش مسابقه دو تیم فوتبال استقلال و پرسپولیس می‌زد.
در پایان مسابقه امروز کاپ های قهرمانی سه تیم از سوی مسئولین فدراسیون به سرپرستان تیم ها اهدا شد. این مراسم با آتش بازی و جشن همراه بود.

رویش 28 گل در زمین های ناهموار

تاریخ: 24 مهر 89
فوتبال ایرانی: 28 گل در 6 بازی حکایت از آن دارد که لیگ برتر آسیا ویژن استان به سطحی از طراوت و هیجان رسیده است. هفته چهارم لیگ برتر آسیا ویژن استان اصفهان به این ترتیب با صدرنشینی انتظام و پیروزی های پر گل سپاهان خمینی شهر، نیروگاه و کوثر رهنان همراه شد و عقاب ابریشم نیز به نخستین برد خود دست یافت. توانا دیگر تیم شهر ابریشم نیز بر زنده رود تیم دوم جدول هفته پیش غلبه کرد.
پاس زرین شهر 0-1 انتظام
در زمین سنگین و ناهموار 17 شهریور زرین شهر تیم صدرنشین انتظام که از بازیکنان سرباز بهره می برد به چهارمین برد متوالی خود نیز دست یافت. تک گل سفید پوشان انتظام را محمد وکیلی از روی پاس مجید اسماعیل زاده به ثمر رساند. اسماعیل زاده در این برد انتظامی ها نقشی کلیدی ایفا کرد؛ در روزی که شماری از بازیکنان به سبب فشار تمرینات هفته با استراحت از پیش تعریف شده روی نیمکت بودند. غلامرضا رضایی، سر مربی تیم انتظام می گوید: «پنج- شش بازیکن تیم در دوره سه ماهه آموزشی خدمتشان هستند که بزودی به تیم ملحق می شوند و البته چندین بازیکن هم در هفته های آینده ترخیص خواهند شد و از این رو ما تنها به تک بازی هر هفته فکر می کنیم و حالا نیز تمام هم و غم خود را معطوف به بازی با کوثر رهنان کرده ایم.»
کوثر رهنان 4-1 فجر گلپایگان
در دیگر دیدار هفته، کوثر رهنان در ورزشگاه طالقانی جوی آباد میزبان تیم متحول شده فجر گلپایگان بود و به پیروزی چهار بر یک رسید. در این دیدار مهدی قربانی 2 گل و مرتضی احمدی و علی حیدری یک گل برای رهنانی ها به ثمر رساندند و تک گل فجری ها را نیز حسین سخایی زد.
احمد شریفی، مربی تیم رهنان می گوید:» به سبب 9 نفره شدن در بازی پیشین و نیز آسیب دیدگی، سه نفر از بازیکنان کلیدی تیم را در اختیار نداشتیم و بر این اساس بویژه در نیمه دوم با مشکل هافبک وسط مواجه بودیم ولی نسبت بازی هفته آینده در برابر انتظام بسیار خوشبین هستیم.» رهنانی ها امیدوارند که با رسیدن علیرضا یاری به بازی هفته جاری با انتظام و نیز حضور احسان شریفی و سلیمی بازی در زمین انتظام را با برد پشت سر گذارند.
نیروگاه 4-2 یاران آتشگاه
اما دیدار نیروگاه با یاران آتشگاه جذاب ترین دیدار هفته بود جایی که نیروگاهی ها باخت دو بر صفر نیمه نخست را با پیروزی چهار بر دو در پایان بازی عوض کردند. این دیدار که به سبب حضور چند بازیکن پیشین نیروگاه در یاران آتشگاه از سوی یارانی ها تا حدودی با حساسیتی کاذب دنبال می شد، با گل زود هنگام ایمان امیریان، دفاع پیشتاخته تیم اتشگاه دچار یک شوک شد، بازیکن قد بلند و پیشین نیروگاه که توانسته بود دروازه تیم سابق خود را بگشاید. در همین نیمه اول همچنین، شوت سنگین سید اکبر حسینی بازیکن با تجربه یارانی ها به برتری دو بر صفر میهمان انجامید و شادی زایدالوصفی را به اردوی یارانی ها آورد.نیمه دوم نیز البته با یک شوک دیگر آغاز شد و فرشید الهی، مهاجم نیروگاه با آسیب دیدگی و شکافتگی ابرو راهی بیمارستان شد تا حامد حجرالاسودی بازیکن جایگزین وی با دوندگی فراوان تمرکز یاران را به هم بریزد. امید کیوانداریان نیز که در نیمه دوم برای نیروگاه به میدان آمد میانه میدان را در کنترل میزبان درآورد.
سعید عباسی، اسماعیل شاهقلیان، امید کیوانداریان و جلال برزکار به فاصله هایی حدوداً 5 دقیقه ای چهار بار دروازه یاران را گشودند تا این بازی در نهایت به کام نیروگاه بگردد.
احمدرضا زغالیان، سر مربی نیروگاه می گوید: «در نیمه نخست روی اشتباه مدافعین گل خوردیم اما در تعویض اصولی و تغییر سیستم بازی در نیمه دوم سبب اضافه شدن سه نفر به خط حمله شد و به یک پیروزی پر گل انجامید.»
نیروگاه که دو فصل پیش قهرمان لیگ برتر آسیا ویژن اصفهان شده بود، فصل پیش به عنوان پنجمین لیگ دسته سوم کشور رسید و بار دیگر امسال به لیگ برتر آسیا ویژن استان بازگشته است.
توانا ابریشم 2-1 زنده رود فلاورجان
اما حساسیت تنها به بازی نیروگاه و یاران خلاصه نمی شد بلکه دو تیم همسایه توانای ابریشم و زنده رود فلاورجان نیز پر تماشاگر ترین بازی هفته را رقم زدند، که در دقایقی نیز با جنجال توأم شد. حدود 200 تماشاگر بازی در زمین انقلاب کلیشاد پس از تنش های فراوان که روح ورزش را آزرده کرد در نهایت شاهد برد دو بر یک تیم میزبان بودند. روح ا... محمدی و عباس حسن پور برای تیم پا به سن گذاشته توانا گلزنی کردند و مرتضی کیماسی نیز تک گل زنده رودی ها را به ثمر رساند.
حبیب سعیدی، سرپرست تیم زاینده رود فلاورجان در خصوص این بازی می گوید: «داور نتوانست بازی را به درستی قضاوت کند امری که نهایتاً روی سکوها نیز تأثیر گذاشت و کار متأسفانه به مشاجره و دعوا کشید. با این حال شاید حق تیم ما برد نبود. به سبب آنکه اکثر بازیکنان ما شاغلند، بازی در روز پنجشنبه سبب می شود که بازیکنان ما به بازی نرسند. 15 دقیقه نخست این بازی را هم بر همین اساس 10 نفره بودیم تا نفراتمان ملحق شوند. دو تیم محلی متعصب نشان دادند و بازی حساس بود.»
شرایط پر فشار زمین انقلاب کلیشاد نیز مزید بر علت است تا بازی های این میدان تا حدودی بازیکنان را عصبی کند. حسینعلی غلامی، سرپرست توانا در خصوص زمین بازی می گوید: «تا سال پیش کارخانه سیمان اصفهان زمین چمن بسیار مرغوبش را در اختیار تیم های ابریشم می گذاشت اما با تغییر مدیریت کارخانه دیگر برای مسابقات از این زمین محروم شده ایم و از این رو ناچار به بازی در زمین انقلاب کلیشاد هستیم که بازی های فراوانی در آن برگزار می شود و شرایط نامطلوبی دارد.»
زرین سپاهان دیزیچه 0-2 عقاب ابریشم
جدال تیم های فانوس به دست زرین سپاهان و عقاب نیز البته در زمین نسبتاً خوب دیزیچه با پیروزی میهمان به پایان رسید. گل های تیم عقاب را جواد شاه پروری و مجید رفیعی به ثمر رساندند. سید علی خلیلی، بازیساز و کاپیتان عقاب چهره موفق میدان بود که ابتکار میانه میدان را به دست داشت. این بازی می تواند آغازی باشد برای عقاب که بر مشکلات روحی هفته های آغازین خود فایق آیند.
سپاهان خمینی شهر 8-3 شهرداری دیزیچه
این بازی پر گل در همان نیمه نخست هفت گل به خود دید. گل نخست میهمان در دقیقه 10 کافی بود تا آتشبازی خمینی شهری ها را به دنبال آورد. نیمه نخست 5 بر 2 به پایان رسید و در نیمه دوم نیز سهم خمینی شهری ها سه گل بود. داور همچنین از هر تیم یک گل را مردود اعلام کرد. برای خمینی شهری ها احسان عسگری و روح ا... قنبرپور هفت بر یک کردند. بهادرانی دیگر گل خمینی شهری ها را به ثمر رساند و یک گل نیز برای این تیم گل به خودی مدافع شهرداری بود.
برای شهرداری نیز در این مسابقه سید رسول جعفری، مصیب ملکی و جاوید رجبی گلزنی کردند. هیچیک از طرفین دیدار داوری بازی را مثبت ارزیابی نکردند. در این دیدار حمید ولایتی، سر مربی و امین اکبری، مربی شهرداری دیزیچه هر دو در میانه های نیمه نخست از کنار زمین اخراج شدند. احمدرضا کریمی بازیکن با تجربه دیزیچه ای ها هم به سبب مصدومیت در این دیدار غایب بود.

داربی 69 باز هم بی خاصیت

تاریخ: 24 مهر 89
امیرحسین احتشامی
داربی 69 نهم دو تیم پایتخت اگر چه با یک گل به سود آبی ها به پایان رسید اما تنها صحنه قابل توجه این مسابقه همان تک گل فرهاد مجیدی در نود و یکمین دقیقه بازی بود و جز آن نمی توان صحنه ای قابل توجه را پیدا کرد.نمایش دو تیم پر طرفدار کشور را می توان به کل فوتبال کشور تعمیم داد. جایی که بهترین بازیکنان این کشور حتی از دادن دو پاس سالم عاجز هستند یا کنترل توپ توسط بازیکنان دو تیم آبی و قرمز راهی جز خارج از زمین پیدا نمی کند و ارسال از کناره ها که جز یکی دو صحنه، اغلب بدون هدف و با سرعت نامناسب صورت می گیرد. اما پرسش اصلی این است آیا می توان حساس ترین مسابقه فوتبال کشور را تماشاگر شد و اندک صحنه جذاب و تماشایی ندید؟ پس داعیه بهترین تیم آسیا و فوتبال برتر و هزاران عنوان پرطمطراق را چگونه می توان هضم کرد؟
اما برای این که بدانیم چرا کیفیت داربی پایتخت تا این حد نازل است بازگشتی به گذشته می تواند راهگشا باشد. چناچه نخستین داربی دو تیم رادر سال 1347 را مد نظر قرار داده و قهرمانی تیم ملی ایران را در جام ملت های آسیای 1968 را بنگریم ما را به این نتیجه رهنمون خواهد ساخت که در تمام سال های گذشته حاصل آن داربی های حداقل دو دوره قهرمانی در جام ملت های آسیا به سالهای 1972 و 1976 وراهیابی به جام جهانی 1978بوده است. اما داربی های اخیر پایتخت جز یاس و ناامیدی یا تساوی های پی در پی آزار دهنده و یا برد یکی از دو تیم با حداقل نتیجه و اتکا به حوادث بازی چه در پی داشته است. حال سرنوشت افشین قطبی با بازیکنانی بی رمق و پراشتباه دو تیم در جام ملت ها چگونه خواهد شد. اگر این بازی عصاره فوتبال کشور تلقی شود چگونه می توان به نتایج تیم ملی امیدوار بود و از آنها انتظار قهرمانی داشت. شاید در پایان باید تنها به تیم ذوب آهن و شاگردان منصور ابراهیم زاده دل بست و امیداور بود که با عبور از سد الهلال و راهیابی به فینال لیگ قهرمانان اندکی مرهم بر درد های تمام نشدنی این فوتبال رنجور باشند.

آبي پر رنگ، قرمز كم رنگ

تاریخ: 24 مهر 89
علیرضا خطیبی
داربـي شماره 69 با گل ديرهنگام فرهاد مجيدي به پايان رسيد، گلي كه بعد از 1805 روز برد را با خانه استقلالي ها آورد و همين باعث ميش ود تا كفه ترازوي نوشته ها به سمت آبي سنگين تر شود. مردان حاضر در داربي چه عملكردي از خود به جاي گذاشتند؟ كدام يك خودشان بودند و كدام شان نتوانستند خودي نشان دهند و در دام جو داربي گرفتار شدند؟
محمدمحمدی/6
طبق معمول روی خروج هایش دچار اشتباه شد و هنوز مشخص نیست که چه اصراری دارد که روی تمامی ارسال های از کناره دروازه اش را ترک کند. همان خروج اشتباه بود که گل به غلط مردود شده پرسپولیس را رقم زد اما نباید فراموش کرد که یک تک به تک کلیدی را از رضایی گرفت و اعتماد به نفس بالایی در تمام دقایق بازی از خود نشان داد.
آندره لوییز/7
مقابل تیم های بزرگ چنان نمایش درخشانی از خود به جای می گذارد که همه را به خود امیدوار می کند. آندره لوییز در کارهای دفاعی هرگز مقابل فشنگ چی و منصوری کم نیاورد و در کارهای هجومی تا قبل از ارسال توپ عالی بود اما ارسال هایش حتی از یک بازیکن آماتور هم ضعیف تر بود. به نظر می رسد او دیگر انتخاب اصلی مظلومی برای سمت راست باشد.
پژمان منتظری/6
بیش از آنکه از قدرت بدنی اش استفاده کند از هوشش کار می کشد و به این ترتیب است که هم مدافع میانی خوبی است و هم به خوبی به کناره ها اضافه می شود و به راحتی هر چه تمام تر مهاجمان حریف را وادار به خطا کردن می کند. منتظری با چنین نمایش هایی منتظر دعوت شدن به تیم ملی است اما قطبی بی سلیقه تر از این حرفها نشان می دهد.
امیرحسین صادقی/6
یک نود دقیقه بدون اشتباه آن هم از سوی امیرحسین صادقی که بدون شک خودش هم چنین چیزی را باور نمی کند. صادقی تمامی ضربات سر را زد و اضافه شدنش به مهدی امیرآبادی باعث شد تا جناح راست اکتیو پرسپولیس هرگز نتوانند مثل دیدار های قبل خودی نشان دهند. مظلومی باید تلاش کند تا به صادقی بقبولاند همه بازیها براي استقلال داربي است.
مهدی امیرآبادی/5
به واسطه تجربه بیشترش در داربی ها جای جواد شیرزاد را در سمت چپ خط دفاع گرفت و نمایش او بعد از پایان بازی مهر تاییدی بود بر انتخاب مظلومی. امیرآبادی هرگز در کارهای هجومی حضور نداشت اما در کارهای دفاعی بی نقص بود و اجازه کوچکترین حرکتی را به محمد، نوروزی و رضایی نداد. آیا او هم مثل صادقی است؟
فرزاد آشوبی/7
بهترین نمایشی که تا به حال از فرزاد آشوبی با پیراهن استقلال در ذهن داریم. مرد شماره 17 هم در مهار محمد نوری توانا نشان داد و هم به عنوان نفر اصلی موج دوم خوب به خط حمله اضافه شد و یک موقعیت گل را هم از دست داد. با نمایشی که از آشوبی در داربي دیدیم می توان به او در میانه میدان استقلال امیدوار بود.
کیانوش رحمتی/6
اگر آن چند موقعیت خوبی که پشت محوطه جریمه پرسپولیس در اثر تعلل از دست داد را در نظر نگیریم می توانیم نمره بهتری به او بدهیم که در فاز دفاعی توانا و کامل نشان داد و ثابت کرد اگر یک هافبک دفاعی دیگر در کنارش باشد استقلال نباید غمی از بابت مهار مردان میانی حریف داشته باشد. آیا این بهترین نمایش رحمتی با پیراهن استقلال نبود؟
ایمان مبعلی/6
توانست در ترکیب اصلی قرار بگیرد و مجتبی جباری را نیمکت نشین کند و با دادن پاس های مختص به خودش یک تئوریسین همه کاره در میانه میدان استقلال باشد. در پایان بازی به قدری خوشحال بود که نمی توانست کلامی بر زبان بیاورد. حضور او مقابل علی دایی در دیداری که مسعود مرادی قضاوتش را برعهده داشت نوستالژيك بود و تنها سوپر جام تاريخ ليگ برتر را به ياد آورد.
آرش برهانی/5
حرکاتش وقتی توپ را در موقیت های تک به تک با دروازه بان حریف مهار می کند همه را به یاد روزهای ابتدایی راه رفتن نوزادان می اندازد با نزدیک کردن مرکز ثقل بدنش به زمین و با حالتی که اعوجاج بهترین توصیف آن است. استقلال اگر در داربي پیروز نمی شد مقصر اصلی اش برهانی بود که سه موقعیت تک به تک را بر باد داد، موقعیت هایی که مجیدی به گل بدل کرد.
میلاد میداودی/5
در داربي دیده نشد و به جز همان ضربه ای که در موقعیت تک به تک به جای این که به سمت دروازه بکوبد به سقف آسمان فرستاد دیگر چیزی از او ندیدیم. میداودی به قدری بد بود که حتی صدای مزدک میرزایی هم درآمد تا او را به یک رهگذر در زمین چمن تشبیه کند. میداودی هیچ یک از امیدها را در داربي محقق نکرد و او را می توان بدترین آبی پوش میدان لقب نهاد.
فرهاد مجیدی/ 9
به رکورد صفر ایرانپاک و مهدی هاشمی نسب رسید و سومین بازیکنی شد که توانسته در سه داربي پیاپی گلزنی کند. کاپیتان این روزها تبدیل به مرد انکار ناشدنی استقلال شده و بدون شک ضربه ای که به توپ زد را فقط و فقط خودش می توانست بزند. مجیدی 33 ساله راه و رسم گل زدن را به جوانانی چون میداودی و برهانی آموخت اما حیف که در جام ملت ها نیست.
مجتبی جباری/8
مصداق بارز تعریف یک ستاره بود. مردی که در یک لحظه و با یک ضربه سرنوشت را تغییر داد و روی پاسی که به مجیدی داد هنرش را دیدیم و تازه متوجه شدیم که چرا هر مربی حتی یک فصل به پای چنین بازیکن دائم المصدومی می نشیند. جباری بدون اینکه توپ را مهار کند آن را طوری فرستاد که مجیدی فقط یک تک ضربه برای گل کردنش نیاز داشته باشد.
امیدرضا روانخواه/4
در داربی بازی کرد تا مظلومی بالاخره همه هافبک هایش را داشته باشد. شماره 23 چندان آماده نبود اما همان یک حرکتی که انجام داد و طی آن چند بازیکن پرسپولیس را به دنبال خودش کشاند خیلی از اولتراهای آبی را امیدوار کرد. استقلال به یک بازیکن سرعتی برای خط هافبکش نیاز دارد و با روانخواه جنسش جور شده.
پرویز مظلومی/7
داربی را برد و همین یک برد یعنی او تا پایان فصل از روی نیمکت تکان نمی خورد. او را باید بابت شجاعتش در به میدان فرستادن هر سه مهاجم اصلی اش از همان ابتدا ستایش کرد. مظلومی بهترین و بهینه ترین تاکتیک را برای شکست دادن پرسپولیس انتخاب کرد و آن قدر روی آن اصرار و پافشاری نمود تا نتیجه گرفت. خودش که می گوید استقلال را تازه باید از این به بعد دید.
استقلال/8
نمایش نیمه اول این تیم به خصوص در یک سوم میانی اش حرف نداشت. آنها داربي را بردند، اتفاقی که 1805 روز در حسرت آن بودند و حالا تیم دوم جدول شدند با یک روند تلورانسی جالب، مساوی در هفته های زوج و پیروزی در هفته های فرد. سناریویی که مدتهاست استقلال از روی آن کپی برداری می کند.
علیرضا حقیقی/6
روی گلی که خورد نمی توان بر او خرده گرفت اما نباید از کنار واکنش هایش روی دو موقعیت تک به تک نیمه اول که با موفقیت او در مقابل آرش برهانی به پایان رسید گذشت. حقیقی را می توان جز بازیکنان رو به بالای داربي نام نهاد و به علی دایی تبریک گفت که با ترجیح دادن او نسبت به رحمان احمدی بهترین تصمیم ممکن را گرفت.
علیرضا محمد/5
گل دقیقا از جایی به ثمر رسید که قاعدتا باید علیرضا محمد در آن جا حضور می داشت و رو به مجتبی جباری بازی می کرد اما شماره 2 با همان سر به هوایی همیشگی باز هم در نیمه زمین استقلال حضور داشت. محمد در داربي هیچ شباهتی به بازیهای قبلی اش نداشت و حتی یک بار هم در کنار خط طولی صاحب موقعیت ارسال نشد.
شیث رضایی/4
هر بار که بر زمین می افتاد از داور می خواست که به بازیکنان استقلال کارت زرد بدهد و نکته دیگر حضور او در داربي به اخم ها و چشم غره هایی بود که او به دوربین می رفت. شیث هیچ گاه از خودش نپرسید چرا مجیدی این قدر چسبیده به او بازی می کند و تلاش دارد او را تا میانه های زمین جلو بکشد اما وقتی گل زده شد تازه فهمید که چه کلکی خورده است.
مجتبی شیری/3
بدون اندک شکی حضور او در ترکیب اصلی بعد از ده هفته غیبت و برای اولین بار در لیگ دهم بزرگترین اشتباه علی دایی بود که باعث شد پرسپولیس یک تعویضش را هم برای ترمیم این ضعف خود خواسته بسوزاند. شیری قرار بود روی زمین مهاجمان استقلال را مهار کند اما نزدیک بود کارش به اخراج بکشد.
حمیدرضا علی عسكري/4
در نگاه اول کسی فکر نمی کرد این بازیکن جوان و یکی از مردان فیکس علی دایی و تیم ملی امید مقابل آندره لوییز تا این حد کم بیاورد اما علی عسكري تحت تاثیر جو داربي و زهر میداودی هرگز نتوانست خودی نشان دهد و هیچ گاه ندیدیم که در جناح چپ به کمک فشنگ چی بیاید و عملا این جناح پرسپولیس تا قبل از حضور منصوری از کار افتاده بود.
مازیار زارع/5
دایی روی ضربات از راه دور او و قدرتش در ارسال های قطری حساب ویژه ای باز کرده بود اما زارع بیشتر زمان بازی را تحت تاثیر هافبک های استقلال و در فکر مهار مبعلی بودن گذراند. شماره 9 که می گفت از پل کریم خان دروازه استقلال را باز می کند حتی قدرت این را نداشت که توپ هایش را به خط دروازه آبی ها برساند.
حسین بادامکی/4
شانس آورد که مسعود مرادی دقیقه 28 کارت زرد دوم را به او نداد تا داربي برای او تمام شود. بادامکی به عنوان یکی از دو هافبک دفاعی پرسپولیس به میدان رفت اما حتی نتوانست مانند مازیار زارع کمکی به این تیم کند. تنها حرکت مفید او در تمام بازی خطایی بود که از رحمتی گرفت تا بازیکن استقلال اخطار بگیرد.
محمد نوری/7
بی شک همه پرسپولیس بود و مردی که در میانه میدان همه توپ های فاز دفاعی به مقصد او ارسال می شد و همه کارهای هجومی هم مبدای به نام او داشت اما پرسپولیس نمی توانست با یک موتور که دو مامور مهار هم داشت کاری از پیش ببرد. در هر حال می توان او را برترین مرد قرمز داربي 69 لقب داد که حتی یک گل صحیح هم زد اما ...
امیرحسین فشنگ چی /4
مشخص نیست که چرا بعد از گذشت یازده هفته از لیگ حتی نیمی از توانایی هایش با پیراهن صبا را در پرسپولیس به منصه ظهور نرسانده، آیا او را هم جز قربانیان جذبه سرخابی قلمداد کرد؟ فشنگ چی فقط یک بار در مصاف یک در مقابل یک از مدافع نه چندان مستحکم استقلال گذشت و در سایر دقایق بازی بیشتر به یک تماشاگر حرفه ای شباهت داشت.
هادی نوروزی/6
مشخص بود که انگیزه زیادی برای این بازی و ادامه روند فوق العاده اش در داربي ها دارد اما آن تعویض جایش با فشنگ چی و رفتن به سمت چپ تمام تمرکزش را برای بازی از بین برد. نوروزی در جناح راست به راحتی می توانست از امیرآبادی عبور کند اما گویا دایی نمی خواست این اتفاق رقم بخورد پس شماره 24 را فدای تفکر اشتباهش کرد.
غلامرضا رضایی/5
چند هفته ای است که نمی تواند همان بازیهای درخشان ابتدای فصلش را برای پرسپولیس انجام دهد که یک دلیل آن می تواند یارگیری شدید تیم های حریف با او باشد. رضایی طبق معمول که هیچ گاه مقابل استقلال نتوانسته بود بدرخشد این بار در داربي هم یک بازیکن کاملا معمولی بود که یک موقعیت تک به تک را در اواخر بازی از دست داد.
علیرضا نورمحمدی/5
بهترین جانشین برای سپهر حیدری و بدون اندک شکی بهترین مدافع میانی پرسپولیس در این فصل بود اما مشخص نشد دایی چرا به این راحتی روی نام او خط قرمز کشید. نورمحمدی تلاش کرد خط دفاع پرسپولیس را سر و سامان بدهد اما روی گل کمی جو گیری شیث رضایی باعث شد تلاش های او هم برای مهار مجیدی به نتیجه نرسد.
محمد منصوری/5
به مراتب بهتر از فشنگ چی بازی کرد اما او هم چندان در جناح چپ به کار پرسپولیس نیامد چرا که که منصوری تلاش داشت با فانتزی بالایی بازی کند و در حقیقت زمین را با فضای پلی استیشن اشتباه گرفته بود. با بودن او و فشنگ چی به نظر می رسد که پرسپولیس باید کرکره جناح چپ را به طور کامل پایین بکشد.
کریم باقری/3
کاپیتان فرصت چندانی برای زدن ضربه پیدا نکرد و تنها آخرین کرنر را زد. از شانس بد اوست یا هر نکته دیگری، هر بار دایی از او در دقایق آخر استفاده می کند پرسپولیس یا بازی برده را مساوی می کند یا نتیجه تساوی را با شکست عوض می کند.
علی دایی/5
همان قدر که در تغییر روند بازی بین دو نیمه درخشان ظاهر شد و به معنای تمام کلمه نیمه مربیان را از آن خودش کرد در ترکیب ابتدایی بازی دچار اشتباهات وحشتناکی شد. فقط خود اوست که می تواند در مورد بازی کردن مجتبی شیری از ابتدا و نیمکت نشین شدن تیاگو که به مراتب بهتر از حسین بادامکی است توضیح بدهد. تیم او برای گل زدن هیچ تاکتیکی نداشت و به همین دلیل مرتضی کریمی سپر بلای او و سوژه اصلی کنفرانس خبری اش شد.
پرسپولیس/5
بعد از 1805 روز در داربي شکست خورد، باز هم در دقایق آخر مثل بازی با پاس و شهرداری تبریز و ملوان گل خورد، رتبه دومش را از دست داد و حالا تیم چهارم جدول است البته به لطف گلی که فولاد وارد دروازه تراکتورسازی کرد. پرسپولیس کم کم از سرعت خود کم می کند و به نظر می رسد که برای استراحت چند هفته ای قید امتیاز گرفتن را بزند. آنها دو بازی مرگ و زندگی در پیش دارند. بازی با ذوب آهن و البته استیل آذین که اپوزیسیون مخالفان دایی است.

يك نفس فاصله تا توكيو

تاریخ: 24 مهر 89
علیرضا خطیبی
سرنوشت در دستان ذوب آهن است، آنها بازي رفت را برده اند و اين برد بدون دريافت گل خورده بوده پس دستور كار بازي در دستان آنهاست. اين الهلال است كه بايد مهره اول را حركت بدهد و اين يعني ابراهيم زاده مي تواند فكر كند تا به اين نتيجه برسد كه هدف گرتس از اين حركت چه بوده و بعد به اين «تك» مرد بلژيكي، «پاتك» بزند. بارها نوشته ايم و يك بار ديگر هم مي گوييم و مي نويسيم ذوب آهن در اين بازي بايد با مهره مشكي بازي كند و بازي با اين مهره آداب خاصي دارد كه مهم ترينش اين است، صبور باش و صبور باش و صبور باش.
ذوب آهن نبايد خيال آشفته اي داشته باشد چرا كه قادر است هر نتيجه اي را جبران كند. در حقيقت تاكتيك و برنامه اصلي ذوب آهن بايد روي اين موضوع تمركز كند كه آنها گل نخورند. الهلال تيمي عربي است و اصولا در فوتبال اعراب چيزي به نام عجله يافت نمي شود. گرتس هم مربي زيركي است كه با اندرلخت نشان داده به راحتي مي تواند از خود تيم حريف براي ضربه زدن استفاده كند. الهلال براي گل زدن مي آيد ولي در دامنه حملاتش تلورانس مشاهده خواهد شد و اين يعني هماني كه گفتيم، ذوب آهن بايد براي آنچه الهلال رو مي كند جواب داشته باشد. در اين بازي به يك ذوب آهن ديگر نياز داريم، تيمي كه طي اين دو فصل در ذهن داريم را بايد به گوشه اي نهاد. ذوب آهن بايد طوري بازي كند كه الهلال نمي خواهد.
نقطه قوت اصلي ذوب آهن در خط سوم است، جايي كه بازگشت رجب زاده معنايش بيرون رفتن يكي از بين فرهادي و قاضي است و با توجه به جميع جهات دومي بهينه تر است. فرهادي با سرعتش مي تواند بلاي جان الهلال شود و قاضي به درد يك سوم انتهايي مي خورد كه بر سر هر توپي بجنگد. در حقيت ذوب آهن مي تواند با متمايل كردن حدادي فر به عقب و نزديك تر كردن او به خيري، يك لوزي در فاز هجوم بسازد و با توجه به كامل بودن اين لوزي و حضور همه نوع بازيكن زهرش را بريزد.
ذوب آهن بايد بازي رفت را مو به مو در ذهن داشته باشد به خصوص آنجا كه هر گاه الهلال رو به بازي تك ضرب روي زمين آورد خط دفاع ذوب آهن باز شد و اگر گردان نبود اين همه اميد هم براي بازي برگشت وجود نداشت. الهلال روي زمين عالي بازي مي كند و براي به هم ريختن اين نوع بازي بايد هم باهوش بود و هم با صبر و حوصله به حدس زدن نقشه بعدي پرداخت.
الهلال هم تيم زيركي است و هم فوتبالي كاملا حرفه اي بازي مي كند و از اين رو بايد معترف بود كه بزرگترين امتحان ابراهيم زاده و تيمش فرا رسيده است. ذوب آهن به نيمه نهايي ليگ قهرمانان آسيا نيامده كه به فينال نرسد. اميدواريم آنها از اشتباهات شان در دقايق پاياني دو ليگ برتر قبلي كه منجر به از دست رفتن قهرماني شد درس عبرت گرفته باشند.

از گزارش فني فيفا در جام جهاني 2010 چه آموختيم؟ این سیزده نکته

تاریخ: 24 مهر 89
علیرضا خطیبی
گزارش فني فيفا از مسابقات جام جهاني 2010 ارائه شد و كارشناسان فيفا جمع بندي نظرات شان را در اين گزارش ارائه دادند. برخي از نكات آنها بديهي است و برخي تازگي‌ هايي دارد. در اين گزارش 289 صفحه‌اي اين‌ نكات تا حد بسياري بيشتر و پر رنگ تر جلب نظر مي كردند. با اين وصف خواننده ریز بين و شكيبا مي تواند نكات ديگري هم از آن استخراج كند. نکات متن ترجمه شده این گزارش است و تحلیل هایش را دکتر حمیدرضا صدر نوشته؛ مثل همیشه شیرین، پر از نکته و خواندنی.
1در ميان چهار تيم راه يافته به مرحله نيمه نهايي، فقط اروگوئه با سيستمي مشابه 2-4-4 بازي كرد ولو آن كه پست ديگو فورلان نياز به توضيحات بيشتري داشت. هر چند فورلان يك مهاجم به شمار مي رفت، ولي در بسياري از اوقات مثل يك هافبك به جلو تاخته در پشت سر مهاجم اصلي يعني لویيز سوارس ظاهر شد. در حقيقت فورلان بازيكن آزاد بود و در اكثر اوقات پشت سر سوارز حركت كرد.
← آيا اين به مفهوم نزول سيستم 2-4-4 بود؟ هر چه باشد برخي تيم‌ها مثل انگليس و ايالات متحده و سويیس با سيستم 2-4-4 بازي كردند ولي نمايش خوبي ارائه ندادند. در عين حال سيستم 2-4-4 اروگوئه با بازي رو به عقب فورلان و سپس نفوذ هاي زهر آگينش پياده شد. اروگوئه در هر بازيش از تركيب زوج آروالو و پرز هم سود برد كه جلوي مدافعين بازي كردند و تمايلي به نفوذ نشان ندادند. اما از آن جا كه دو هافبك ديگر نفوذ مي كردند سيستم اروگوئه هم شبيه سيستم 1-3-2-4 مي شد.
2هلند، آلمان و اسپانيا جملگي با سيستم 1-3-2-4 بازي كردند، ولي هر يك آنها اين سيستم را به سياق خود به مرحله اجرا درآوردند.
← جام جهاني 2010 با سيستم 1-3-2-4 به ياد خواهد آمد. عملكرد سه هافبك تهاجمي مبتني بر قابليت هاي بازيكنان بود و كيفيت پياده كردن اين سيستم توسط هر تيم را تغيير مي داد. براي مثال آندر‌س اينيستا در جناح راست اسپانيا در اكثر اوقات هم عرض ساير هافبك ها بازي كرد، در حالي كه داويد ويا در سوي ديگر به جلو مي تاخت. در هلند نيز درك كويت نيز در يك سو هم عرض ساير مردان مياني بود، در حالي كه آرين روبن در سوي ديگر به جلو مي تاخت. برزيل نيز سواي نمايش مصيبت بار نيمه دومش برابر هلند كه به حذف آنان انجاميد، اين سيستم را خوب به مرحله اجرا درآورد.
3 مي توان گفت اكثر تيم‌ هاي موفق در جام جهاني تيم ‌هايي بودند كه به سيستم اوليه و اصلي شان پايبند ماندند. هر چند برخي از آنها مثل اروگوئه كه سباستبن آبرئو را در يك چهارم نهايي به عنوان مهاجم سوم روانه ميدان كرد، در شرايط خاصي تغييراتي در سيستم خود پديد آوردند، ولي اكثرشان به سيستم اصلي شان پايبند ماندند.
← برخي تيم‌ها مثل انگليس، ايتاليا و فرانسه كمي پيش از آغاز رقابت ‌ها تلاش كردند سيستم جديدي را پياده كنند در حالي كه آلمان، برزيل، هلند و اسپانيا با سيستم خود در مسابقات گروهي راهي آفريقاي جنوبي شدند. اروگوئه هم تيمي بود كه بازي‌ها را با سه دفاع آغاز كرد.
4 تيم‌ هايي موفق بودند كه هرچند بازي‌ هاي شان را با استراتژي روشني آغاز كردند ولي توانستند آن استراتژي را با شرايط و حوادث رخ داده طي بازي ‌ها منطبق سازند. براي مثال هر چند برزيل تيم با تجربه ‌اي محسوب مي ‌شد، ولي پس از دريافت گل تساوي بخش از هلند در مرحله يك چهارم نهايي از هم فرو پاشيد.
← داشتن «طرح ب» در كنار «طرح الف» اهميت ويژه‌ اي دارد. چنان كه بازي برزيل مبتني بر پاسكاري و ضد حمله ‌هاي برق آسا به باز كردن دروازه هلند منجر شد ولي اين روش نتوانست آنها را به گل تساوي بخش برابر هلند برساند. در حالي كه اسپانيا در چهار بازي مرحله پلي آف كه نيمه نخست با تساوي صفر بر صفر پايان يافت در نيمه دوم با انجام تغييراتي به گل پيروزي بخش چنگ زد.
5 تعداد تيم ‌هايي كه تاكتيك ‌هاي شان را با توجه به حوادث بازي و گل هاي رد و بدل شده تغيير مي دهند بيشتر شده.
← شيلي نمونه مناسبي بود. تيم مارچلو بيلسا برابر هندوراس از سيستم 1-5-4 به سيستم 2-4-4 تغيير شكل داد. انعطاف پذيري اهميت فراواني داشت.
6 در فوتبال مدرن رسوخ به پشت مدافعين حريف دشوار تر از گذشته شده و بسياري از تيم‌ ها با هشت يا نه بازيكن به دفاع دست مي زنند. به همين دليل تيم‌ ها به بازيكناني با توانايي هاي فردي قابل توجه نياز دارند تا در نبرد هاي يك به يك ميانه ميدان و خصوصا در جناحين پيروز شوند.
← اين امر باز تابنده نزول مهاجمان گلزن كلاسيك در نوك حمله هم هست. مردان برتر جام آنهايي بودند كه مي توانستند در نقاط مختلف حضور يافته و مبارزه كنند. كساني مثل وزلي اسنايدر، مسعود اوزيل و ژاوي. اسپانيا و آلمان به عنوان دو تيم برتر جام از بازيكنان گوش بهره بردند مردانی مثل داويد ويا، آندر‌س اينيستا، توماس مولر و لوكاس پودولسكي. بازيكناني كه در باشگاه‌ هاي شان در ميانه ميدان هم ظاهر شده بودند.
7 تيم هاي موفق آنهايي بودند كه مي توانستند به سرعت از حمله به دفاع و همين طور از دفاع به حمله روي آورند. ضد حمله ‌هاي كارساز مبتني بر ارسال پاس ‌هاي دقيق بودند.
← در حال حاضر ضد حمله استراتژي كليدي تيم هاي بزرگ است. تيم هاي موفق آنهايي بودند كه پس از تصاحب توپ در زمين خود به سرعت آن را بدل به حمله اي خطرناك مي كردند. در عين حال حركت از ميانه ميدان هم مي توانست به ضد حمله ‌هاي خطرناكي بدل شود. گل لوكاس پودولسكي برابر انگليس نمونه غايي اين امر بود.
8 اكثر تيم‌ ها دفاع فشرده ‌اي داشتند و به يارگيري منطقه ‌اي پايبند بودند. در عين حال در صورت لزوم مي توانستند يارگيري نفر به نفر را هم پياده كنند. در عين حال برخي تيم‌ ها مثل آلمان، برزيل، اسپانيا و غنا به رغم در اختيار داشتن مدافعان بسيار قوي حين دفاع از حمايت هافبك ها و يك مهاجم (در صورتي كه از دو مهاجم استفاده مي كردند) برخوردار مي شدند. آن چه كه به آنها فرصت مي داد به سرعت از دفاع به حمله و از حمله به دفاع بپردازند.
← استفاده از «دفاع فشرده» كليدي بود. اولين حادثه جام با دفاع فشرده سويیس برابر اسپانيا و حمله‌ هاي رعد آساي آنها از دفاع به حمله رقم خورد.
9 دو تاكتيك اصلي براي تصاحب توپ وجود داشت. تيم هايي مثل الجزاير، پرتغال، اروگوئه و سويیس در زمين خود به تصاحب توپ و سپس ضد حمله روي مي ‌آوردند، در حالي كه تيم‌ هايي مثل اسپانيا، آرژانتين، برزيل، شيلي و پاراگوئه در زمين حريف پي تصاحب توپ مي رفتند. اين تاكتيك حريفان را از انجام برنامه هاي هجومي شان بازمي داشت.
← احتمالا اين جذاب ‌ترين چيزي است كه در گزارش فيفا آمده. آن چه كه در نیمه نهایی ليگ قهرمانان هم جلب نظر مي كرد. جايي كه بارسلونا به رغم پرسينگ در زمين حريف مغلوب اينتري شد كه در زمين خود صاحب توپ مي شد و به ضد حمله اعتقاد داشت. مورينيو پس از بازي گفته بود «ما نمي خواستيم توپ را تصاحب كنيم، چرا كه وقتي بارسلونا به پرس روي آورده و توپ را به گردش درمي آورد مي توانست موقعيت بازيكنان ما را بر هم زند و من نمي ‌خواستم بازيكنانم به دنبال توپ پست شان را ترك كنند».
10 در 46 بازي از 64 ديدار جام جهاني تيمي كه گل اول را زد به پيروزي دست يافت. شش بازي به تساوي بدون گل انجاميد و در هشت ديدار تيمي كه گل اول را دريافت كرد گل تساوي بخش را زد. فقط در چهار بازي تيمي كه گل اول را دریافت كرد به پيروزي دست يافت. تاثير روان شناسانه ناشي از زدن گل اول تيم ها را بر آن داشته بود كه به هر قيمتي كه شده از دريافت گل اول بازي پرهيز كنند و به دفاع بپردازند.
← 4 بازي از 64 بازي! به همين دليل تصور مي كرديم اكثر تيم ها رويكردي منفي دارند؟
11 تيم هاي موفق تيم ‌هايي بودند كه حين حمله وحدت گروهي شان را حفظ مي كردند و اين وحدت حين دفاع هم حفظ مي شد. آن چه كه بدين مفهوم بود كه بازيكنان بايد از توانايي و آمادگي جسمي بسيار بالايي برخوردار باشند. در اين قاب، مدافعان كناري نقش بسيار بزرگي را ايفا كردند. آنها هم دفاع كردند و هم حمله هاي تيم شان را بنا نهادند. در فوتبال مدرن در اختيار داشتن مدافعان كناري برجسته و همين طور بازيكناني با قابليت نفوذ از جناحين اهميت فراواني يافته است.
← مدافعان كناري برجسته جام پر شمار بودند مايكون، سرخيو راموس، فيليپ لام، اشلي كول، فابيو كونترائو، خوان كاپدويا، جیوواني فن برانكهرست و سايمون پولسن. مدافعان كناري صاحب ‌نامي كه نمايش بدي ارائه دادند عبارت بودند از پاتريس اورا در فرانسه و يوناس گوتيه رز در آرژانتين.
12 تيم هايي موفق بودند كه تكنيك والا داشتند و پاس‌هاي خوب ارسال مي كردند ولي همان تيم‌ها براي تصاحب توپ جانانه هم مي جنگيدند. يكي از دلايل شكست سنگين آرژانتين از آلمان فقدان چنين ويژگي بود.
← افزايش تعداد بازيكنان حين دفاع تيمي اهميت بسياري داشت. آرژانتين برابر آْلمان با پنج بازيكن (چهار مدافع به علاوه خاوير ماسكرانو) به دفاع روي آورد. ولي فاصله ليونل مسي و كارلوس توز با ماسكرانو به طور متوسط پنجاه متر بود. آنها نتوانستند در برنامه تصاحب توپ تاثير گذار باشند.
13 بهترين و موفق ترين تيم ها آنهايي بودند كه تعويض هاي خوبي انجام دادند و بازيكنان تازه وارد توانايي ای در حد بازيكنان تركيب اصلي داشتند.
← ويسنته دل بوسكه 20 بازيكن از 23 بازيكني را كه به آفريقاي جنوبي آورده بود روانه ميدان كرد. در حقيقت فقط دو دروازه بان ذخيره او (پپ رینا و ویکتور والدس) و رائول آلبيول پا به ميدان نگذاشتند. سه گل از چهار گل اسپانيا در بازي‌هاي پلي آف پس از تعويض‌هاي دل بوسكه به ثمر رسيدند. او گزينه‌ هاي مختلفي روي نيمكت داشت. براي مثال خسوس ناواس با كيفيتي متفاوت با فرناندو تورس بازي مي كرد و نوع بازي سسك فابرگاس با ژاوي و اينيستا تفاوت داشت. فابرگاس نمونه تعويض ‌هاي كارساز بود. او هرگز در تركيب اصلي جاي نگرفت ولي در چهار باري كه روانه ميدان شد نمايش تاثير گذاري ارائه داد.